• natural-gas
  • pellet2
  • natural-gas2
  • pellet
  • energy-fireplace1

Θέρμανση

Θα προτιμούσατε αέριο, πετρέλαιο ή ηλιακή ενέργεια; Όταν επιλέγετε την κατάλληλη πηγή ενέργειας, δεν πρέπει να λάβετε υπόψη σας όχι μόνο τις ανάγκες σας, αλλά και τα δεδομένα της περιοχής και του κτηρίου σας.

Κατά την επιλογή της κατάλληλης πηγής ενέργειας, θα πρέπει να εξετάσετε: ποια δεδομένα του κτηρίου, της κατασκευής του ή της περιοχής (πχ υπάρχει παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή;) επηρεάζουν την επιλογή σας. Την αξιοπιστία και το κόστος συντήρησης των συσκευών, που εκμεταλλεύονται την εκάστοτε πηγή ενέργειας.

Γεωθερμία

Η χρήση της ηλιακής ενεργείας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην γη, στα υπόγεια ύδατα καθώς και στον αέρα είναι μια σημαντική συμβολή στην περιβαλλοντική προστασία. Επιπλέον, αντί να πληρώνετε υψηλούς λογαριασμούς εξαιτίας της χρήσης καυσίμων για θέρμανση θα χρησιμοποιείτε μία ανεξάντλητη δωρεάν πηγή ενέργειας: μόνο μία αντλία θερμότητας μπορεί να προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα. Δεν θα υπάρχουν ρυπογόνες εκπομπές καθώς οι αντλίες θερμότητας ανακτούν το 75% της ενέργειας που απαιτείται για θέρμανση και ζεστό νερό από την ηλιακή ενέργεια- ακόμα και χωρίς ηλιοφάνεια. Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από ηλεκτρική ενέργεια.

Να τι σημαίνει ασφάλεια, αξιοπιστία και ανεξαρτησία.

Αντλίες θερμότητας Αέρα/Νερού

Είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί μία αντλία θερμότητας αέρος / νερού geoTHERM καθώς ο αέρας χρησιμοποιείται ως πηγή θερμότητας. Έτσι η λύση αυτή καθίσταται ιδιαίτερα ελκυστική για ανακαίνιση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης. Το ευέλικτο σύστημα τοποθέτησης αεραγωγών μας εξασφαλίζει ότι η αντλία θερμότητας προσαρμόζεται στην εγκατάσταση και όχι το αντίθετο.

Η μέγιστη άνεση ως προς το ζεστό νερό χρήσης είναι εξασφαλισμένη καθώς η αντλία θερμότητας συνδυάζεται άριστα με τον ταμιευτήρα ζεστού νερού allSTOR για θέρμανση και από ηλιοθερμικό σύστημα. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι και οι αντλίες geoTHERM αέρος / νερού είναι εξοπλισμένες με την μονάδα ελέγχου ενεργειακής ισορροπίας οδηγούμενη από τις καιρικές συνθήκες.

Ηλιοθερμία & Ηλιακή Θέρμανση

Η αρχή της ηλιοθερμίας είναι βασικά απλή, αλλά το να σχεδιάσει κανείς ένα σύστημα, το οποίο να απορροφά αποτελεσματικά την ηλιακή ενέργεια και να την μετατρέπει σε ζεστό νερό χρήσης απαιτεί προηγμένη τεχνολογία.
Εμείς στη Vaillant είμαστε πολύ καλά σε θέση να προσφέρουμε τεχνολογία ηλιοθερμίας, έχοντας εμπειρία πάνω από 135 χρόνια στην δημιουργία προϊόντων που σφυρηλάτησαν την βιομηχανία της θέρμανσης. Ως ο κορυφαίος κατασκευαστής λεβήτων στην Ευρώπη, η Vaillant θέτει τις προδιαγραφές για την λειτουργία, την απόδοση, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Εστιάζοντας τώρα στις νέες τεχνολογίες συνεχίζουμε να χαράζουμε δρόμους σε αυτόν τον τομέα.
Ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας το μοναδικό σύστημα ηλιοθερμίας της Vaillant εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια και τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας για να βελτιστοποιήσει την απόδοση της οικιακής θέρμανσης.

Η εξοικονόμηση ενέργειας που μπορείτε να επιτύχετε με ένα ηλιοθερμικό σύστημα μπορεί να είναι απεριόριστη.
Πάρα ταύτα, ένα ηλιοθερμικό σύστημα για να είναι αποδοτικό και ως προς το κόστος κτήσης του, πρέπει να καλύπτει ένα μέρος και όχι το σύνολο των αναγκών θέρμανσης. Κτα συνέπεια χρειάζεται συμπλήρωση από ένα άλλο σύστημα θέρμανσης.

Ως συμπληρωματική πηγή μπορείτε να επιλέξετε έναν λέβητα αερίου ή έναν λέβητα πετρελαίου ή μια αντλία θερμότητας. Στην περίπτωση όμως που υπάρχει ήδη εγκατεστημένος λέβητας, τότε μπορεί αυτός κάλιστα να παίξει το ρόλο της συμπληρωματικής πηγής.

Ενεργειακά τζάκια ξύλου και λέβητες ξύλου

Το ξύλο είναι πλέον ένα από τα φθηνότερα καύσιμα και για αυτό σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί ιδανική λύση θέρμανσης.

Τα ενεργειακά τζάκια απορροφούν σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία των καυσαερίων και δημιουργούν στο χώρο μας ροή θερμού αέρα. Είναι ακριβότερες λύσεις συγκριτικά με τα απλά τζάκια είναι όμως αποδοτικότερα και μπορούν να θερμάνουν σε κάποιες περιπτώσεις ικανοποιητικά ένα χώρο.

Οι λέβητες ξύλου προορίζονται για την θέρμανση μικρών κτιρίων και χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα, ξύλο,μπρικέτες ξύλου κ.λ.π.. Εύκολος καθαρισμός, μεγάλο άνοιγμα εστίας για εύκολη πρόσβαση στην εστία,ακόμα και μεγάλων κομματιών ξύλου.

Λέβητες Pellet

Το Pellet είναι ένα καύσιμο που ανήκει στις ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας και έχει πλήθος πλεονεκτημάτων. Η νέα σειρά λεβήτων TOPLING NEW παράγεται σε 3 τύπους BT 25, BT 40, BT 50 και προσφέρει:

  • Υψηλό βαθμό απόδοσης που ξεπερνά το 90%.
  • Εύκολο καθαρισμό της λίγης στάχτης που παράγεται κατά την καύση.
  • Αισθητική υπεροχή με ενιαίο κάλυμμα σε πράσινο χρώμα όλων των μερών του συγκροτήματος.

Σόμπες και τζάκια Pellet

Οι σόμπες και τα τζάκια pellet είναι σύγχρονης τεχνολογίας και ειδικά σχεδιασμένα να ζεσταίνουν οικονομικά και αποδοτικά.

Οι σόμπες pellet είναι εύκολες στην εγκατάσταση σε μονοκατοικίες αλλά και σε διαμερίσματα. Ο μοντέρνος σχεδιασμός τους και η υψηλή αισθητική τους επιτρέπουν την εγκατάσταση τους σε χώρους μοντέρνους αλλά και παραδοσιακούς. Διαθέτουν ειδικά συστήματα ελέγχου ώστε η καύση να είναι αποτελεσματική και προγραμματιζόμενη.

Τα τζάκια pellet ενσωματώνουν ειδική κασέτα αποθήκευσης της καύσιμης ύλης ώστε να επιτυγχάνεται αυτονομία στη λειτουργία τους. Η εξαγωγή των καυσαερίων μπορεί να γίνεται με φυσικό ή υποβοηθούμενο τρόπο και εκτός από την άμεση θερμότητα μπορούν να παράγουν και θερμό αέρα.

Εναλλάκτες θέρμανσης

Οι εναλλάκτες θέρμανσης απορροφούν θερμότητα από ένα σύστημα και την αποδίδουν σε ένα κύκλωμα νερού πχ καλοριφέρ για να ζεστάνουμε το χώρο μας. Ο εναλλάκτης μπορεί να μπει σε τζάκι, σε σόμπα ή σε ξυλολέβητα και με αρκετά οικονομικό τρόπο να ζεστάνει κάποιο χώρο. Υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη ικανότητα θέρμανσης που παρέχει ωστόσο η χρήση ξύλων ως καύσιμη ύλη καθιστούν τη λύση αυτή αρκετά οικονομική.

Λέβητες ξύλου και πυρόλυσης

Οι λέβητες ξύλου είναι οικονομικοί και ιδανικοί για θέρμανση μικρών σχετικά κτιρίων. Οι λέβητες είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε τα καυσαέρια να απομακρύνονται με όσο το δυνατόν μικρότερη θερμοκρασία, ώστε να γίνεται απορρόφηση από το λέβητα.

Οι λέβητες ξύλου πυρόλυσης λειτουργούν με βάση την αρχή της πυρόλυσης. Διαθέτουν δυο θαλάμους καύσης και στον πρώτο πραγματοποιείται η πυρόλυση του ξύλου, ενώ στον δεύτερο παράγονται εύφλεκτα αέρια τα οποία ολοκληρώνουν τη διαδικασία της καύσης.

Τα πλεονεκτήματα των λεβήτων αυτού του τύπου είναι πολλά. Χαρακτηριστικά:

  • Έχουν μεγάλη απόδοση.
  • Το κάθε γέμισμα παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια καύσης.
  • Δεν απαιτούν συχνό καθαρισμό.

Σόμπες Pellet και αερόθερμες

Οι αερόθερμες σόμπες pellet είναι ιδανικές για θέρμανση μικρών χώρων αλλά και μεγαλύτερων ενιαίων. Μπορούν να θερμάνουν χώρους έως και 120 τμ και έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν θερμό αέρα που οδηγείται σε άλλους χώρους.

Έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε συντήρηση και μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση. Διαθέτουν σύστημα ελέγχου για ευκολία στη διαχείριση της καύσης και χρονοπρογραμματισμό.

Σόμπες λέβητες νερού Pellet

Οι σόμπες και λέβητες νερού που λειτουργούν με pellet συνδυάζουν την παραγωγή ζεστού νερού με την θέρμανση του χώρου μας. Περιλαμβάνουν κυκλοφορητή με δοχείο διαστολής και βαλβίδες ασφαλείας και έχουν ελάχιστες θερμικές απώλειες. Το ζεστό νερό που παράγεται μπορεί να τροφοδοτήσει το σύστημα των καλοριφέρ ώστε να θερμάνουμε ένα αρκετά μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που άμεσα θερμαίνει η σόμπα.

Τόσο οι σόμπες όσο και οι λέβητες έχουν εξελιγμένα συστήματα αυτοματισμών και μπορούν με ευκολία να προγραμματιστούν.

Φυσικό Αέριο

Με τις συσκευές αερίου της Vaillant είστε σίγουροι, ότι εκμεταλλεύεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει το αέριο - και εξοικονομείτε και χρήματα!

Οι συσκευές αερίου της Vaillant τοποθετούνται σχεδόν οπουδήπωτε στο σπίτι. Θα σας ενθουσιάσουν τόσο με την πρωτοποριακή τεχνολογία καύσης, που σας βοηθά να εξοικονομήσετε ενέργεια όσο με την αξιόπιστη λειτουργία τους.
Επιπλέον το φυσικό αέριο ως καύσιμο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα «Φυσικό Αέριο».

Καυστήρες πετρελαίου

Το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή ενέργειας για την κεντρική θέρμανση των κτιρίων. Με τη σωστή επιλογή των συσκευών θέρμανσης μπορείται να είστε βέβαιοι για την βέλτιστη απόδοση της εγκατάστασης, την μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής της, την εξοικονόμηση καυσίμου και την προστασία του περιβάλλοντος.


logos

Πιστοποίηση Ποιότητας

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 από το 2009 για τις υπηρεσίες της.

iso

Συμβεβλημένη Επιχείρηση

lyoness

Συμβεβλημένη επιχείρηση της Lyoness

Επικοινωνία

Κεντρικό:
Κουμουνδούρου & Λάππα, Καρδίτσα
Τηλέφωνο: 2441072192
Έκθεση:
Λάππα 70, Καρδίτσα
Τηλέφωνο: 2441041561
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.